Štěpky od FASANiO® jsou produktem:
• pocházejícím ze zdravých stromů - bez hub, plísní a mikrobů,
• ideálně vysušeným - vlhkost štěpek je 10% (+/- 2%),
• důkladně zbaveným prachu a čistým,
• pečlivě vybraným,
• s tloušťkou 9-12 mm.
Můžete si vybrat štěpky z následujících stromů:
• Olše - nejčastěji používané dřevo k uzení, dává hezkou, tmavě žlutou barvu, která přechází v hnědou, doporučuje se k uzení všech druhů masa a ryb.
• Buk - dává pokrmům zlatožlutou barvu, doporučuje se k uzení vepřového masa a ryb
• Směs olše a buku - dává uzeným výrobkům hlubokou, tmavě zlatou barvu, doporučuje se k uzení všech druhů masa a ryb
• Hruška - dává uzeným výrobkům barvu červeného vína, stejně jako jabloň se používá hlavně k uzení drůbeže
• Meruňka - poskytuje lehkou ovocnou chuť, vynikající při uzení sýrů a jemného masa, např. ryb nebo drůbeže.
• Javor - poskytuje lahodnou a mírně sladkou chuť, stejně jako zlatožlutou barvu, ideální k uzení ryb a hovězího masa.
• Švestka - poskytuje ovocnou, mírně sladkou chuť, nejlépe se hodí k uzení vepřového masa
• Jabloň - dává uzeninám tmavě hnědou barvu, poskytuje jemnou ovocnou a mírně sladkou příchuť, používá se k uzení drůbeže
• Třešeň - dává uzeným výrobkům hlubokou, zlatou barvu, vhodná k uzení ryb a vepřového masa