Uzení používáme v zastřešeném otevřeném prostoru Nikdy nespouštíme udírnu v uzavřených místnostech kvůli velkému množství dýmu. Navrhujeme zastřešené terasy v minimální vzdálenost čtyř metrů od nejbližších budov (to jsou zvláštní opatření).
• Udírna musí být připojena k dobře fungujícímu hnízdu s uzemněním.
• Zastřešené místo potřebné především kvůli možným měnícím se povětrnostním podmínkám. Upozorňujeme, že udírna je elektrickým zařízením, v případě kontaktu s deštěm může dojít k havárii.
• Prostor musí být bez hořlavých materiálů.
• Udírna by měla být nepřístupná dětem kvůli vysokým teplotám vznikajícím kolem pece.
• Úplné informace naleznete v návodu k obsluze
a. Po pečlivém prozkoumání manuálu instalujeme pec a komín.
b. Udírnu stavíme na nehořlavý povrch.
c. Připojujeme elektrické vedení s rozvodnou sítí.
d. Vkládáme do udicí komory připravené výrobky.
e. Kouřové ohniště zasypáváme dřevěnými štěpky a přikrýváme.
f. Spouštíme udírnu tím, že zapneme svítící spínač a nastavíme teplotu na ovladači.
g. Ohříváme výrobky, které se nacházejí uvnitř komory.
h. Podpalujeme štěpky v ohništi přes vzduchovou clonu.
i. V závislosti na vašich potřebách přidáme štěpky během uzení.
j. Po dokončení uzení vypneme udírnu a uhasíme oheň.
Podrobné informace naleznete v návodu k použití připojeném k udírně
Pokud jste nenašli odpověď na vaši otázku, kontaktujte nás