Všechny výše uvedené výhody našich udíren ve skutečnosti dávají dohromady jednu společnou výhodu, kterou je KVALITA.
Investice do udírny FRANCO™ se vrátí několika způsoby:
- kvalita uzenin produkovaných vámi má přímý dopad na vaše zdraví
- kvalita materiálů používaných k výrobě přispívá k:
-
- úspoře času: snadné čištění, konec drhnutí, mazání a nepohodlných pozic
- úspora energie: díky ovladači a izolaci neplýtváte časem na kontrolu procesu uzení
BEZPEČNOST
Patentovaný a inovativní design zajišťuje komfort a bezpečnost
Naši inženýři mnoho měsíců projektovali řešení používaná v udírnách FRANCO™ , aby maximalizovali vaši bezpečnost a pohodlí.
Níže jsou nejdůležitější inovativní řešení:
- konstrukce komory - teplota mimo zařízení je bezpečná pro uživatele*
- inovativní návrh pece - snižuje množství škodlivých látek z WWA**
- dodatečná izolace potrubí – zlepšení bezpečnosti nad rámec norem stanovených v elektrických normách
- ohřívač - umístěním ohřívače na zadní stěnu je teplo udírny uvnitř komory rovnoměrně rozloženo
- bez možnosti samovznícení – díky patentovanému projektu udírny je vznik samovznícení v komoře udírny nemožný, což jej odlišuje
na pozadí udíren dostupných na trh
- bezpečnost izolace – využité oteplení neuvolňuje toxické a karcinogenní výpary nebezpečné pro zdraví
- udržitelnost ohřevu – použité oteplení plní svou funkci až do teploty téměř 600°C, což zaručuje záruku odolnosti v průběhu let
yto a mnoho dalších řešení využívaných v udírnách FRANCO™ vám umožní využívat zařízení, které splňuje nejen základní elektrické normy, ale také nejpřísnější bezpečnostní normy.
Naše řešení byla potvrzena výzkumem a patenty.
*byl oznámen inovativní projekt pro patentování
** Guillén, M. D., Palencia, G., Ibargoitia, M. L., Fresno, M. i Sopelana, P. (2011). Contamination of cheese by polycyclic aromatic hydrocarbons in traditional smoking. Influence of the position in the smokehouse on the contamination level of smoked cheese. American Dairy Science association.
MATERIÁLY A DÍLY
Polské produkty nejvyšší kvality
íly používané v udírnách FRANCO™ vyrábějí převážně polští výrobci. Byly použity pouze výrobky s certifikáty o shodě potvrzujícími bezpečnost a kvalitu součástí.
Kartáčovaná nerezavá ocel
- je používána v nejlepších gastronomických zařízeních dostupných na trhu
- nepodléhá korozi ani rezavění navzdory nepříznivým podmínkám nebo době
- má vyšší odolnost vůči ohni a udržuje pevnost a tuhost při vyšších teplotách než z uhlíkové oceli."
- zachovává si elegantní vzhled - je neprůhledný, takže jakékoliv dotekové stopy jsou méně viditelné a je méně náchylný ke kontaminaci
- neodráží světlo, takže je uživatelsky přívětivější při intenzivním slunečním záření
- všechny povrchové škrábance jsou méně viditelné a k jejich opravě není zapotřebí žádné speciální vybavení**
Izolace je vyrobena z minerální horninové vlny určené pro zařízení pracující ve vysokých teplotách. Její teplotní odolnost dosahuje téměř 600°C, díky čemuž uzení probíhá při konstantní teplotě bez nutnosti průběžného kontrolování. Také dřevo použité v udírnách FRANCO™ mimo estetické hodnoty hraje roli dodatečné tepelné izolace. Na dveře byla nasazena speciální pečeť, která ovlivňuje vysokou kvalitu izolace.
Regulátor teploty je snadno použitelný, intuitivní a zároveň přesný. Jeho technický pokrok umožňuje vysokou přesnost teploty uzení. Všichni udírny FRANCO™ jsou vybaveny digitálním kontrolorem, na kterém můžete nastavit teplotu uzení až na 1°C.
* Shek, C. H., Lo, K. H., Lai, J. K. L. (2012). Stainless Steels : An Introduction and Their Recent Developments. Bentham Science Publishers.
** Internetová strana: http://www.mantis.com.pl/produkty/stal-nierdzewna-szczotkowana-czy-polerowana/ poslední návštěva: 26.11.2018
TEPLOTA
Osvětlení umožňující dokonalou přesnost uzení
Teplotní stabilita je při uzení klíčová. Aby byla teplota stabilní, je kromě vysoce kvalitního digitálního regulátoru ve standardu, na kterém je teplota nastavena s přesností až 1°C., nutné oteplení udírny.
Při rozhodování o udírně stojí za povšimnutí, jaký druh oteplení výrobce použil, do jaké teploty je dané oteplení odolné a účinné při teplotě vytvářené v udírně a co je nejdůležitější, zda je udírna oteplena.
Oteplení používané u udíren FRANCO™ má nejvyšší kvalitu a trvanlivost. Splňuje svůj úkol až do teploty téměř 600°C.
Díky tomuto řešení získáte:
- čas- používání jiných řešení, které byste museli strávit pro sledování stability teploty
- peníze- k udržení teploty uzení byste museli přikoupit izolaci, která je vhodná pro udírny
- klid - použití popsaného vytápění je nejlepším řešením pro použití v udírnách